روغن رزماری یکی از پرکاربردترین ترکیبات گیاهی در شامپوها و محصولات مراقبت از مو است و ممکن است شما نیز از این محصولات استفاده کرده باشید؛ اما آیا با خواص رزماری برای مو آشنایی دارید؟ اطلاع از خواص روغن رزماری برای مو و استفاده آگاهانه از بهترین شامپو رزماری و محصولات مشابه به شما کمک میکند تا مشکلات احتمالی موهای خود را با بازدهی بیشتری رفع کنید و حواستان به مضرات آن هم باشد.
در این مقاله قرار است به خواص انواع و اقسام استفاده از رزماری برای تقویت مو و همچنین مضرات آن بپردازیم.
خواص رزماری برای مو چیست؟
رزماری نوعی گیاه دارویی است که در طب سنتی برای درمان بیماری های پوستی، تقویت موها و بهبود سلامت و سیستم ایمنی بدن کاربرد دارد. به تازگی تحقیقات علمی هم برخی از خواص رزماری برای مو و پوست را تأیید کردهاند. به همین دلیل است که در بسیاری از شامپوهای طبیعی و ارگانیک موجود در بازار از عصاره و روغن رزماری استفاده میشود. در ادامه به برخی از فواید عصاره و روغن رزماری برای مو نگاهی میاندازیم:
درمان ریزش مو
یکی از مهمترین خواص رزماری، مبارزه با التهاب و عوامل بیماری زایی است که در ریزش مو تأثیر دارند. این گیاه در درمان بیماری های عامل ریزش مو مثل پسوریازیس و اگزما هم مؤثر است و به همین دلیل، مصرف رزماری میتواند ریزش مو را متوقف کند.
تقویت و پرپشت شدن موها
تحقیقات علمی نشان دادهاند که استفاده از عصاره و روغن رزماری برای پرپشت شدن موها مؤثر است. استفاده طولانی مدت از این ماده منجر به افزایش استحکام، ضخامت و درخشندگی موها میشود و آنها را در برابر عوامل آسیب زا و شکستن مقاوم میکند.
پیشگیری از شوره سر
شوره و پوسته ریزی سر یکی از عوامل رایج ریزش مو محسوب میشود که ممکن است به دلیل تجمع چربی در کف سر یا ابتلا به قارچ و باکتری رخ دهد. رزماری با خواص ضد قارچی و ضد عفونی کننده خود این عوامل را از بین میبرد و از شوره سر پیشگیری میکند.
افزایش گردش خون در کف سر
یکی از مهمترین خواص رزماری بهبود گردش خون در سرتاسر بدن است و استفاده از شامپو رزماری یا افزودن عصاره و روغن رزماری به شامپوهای دیگر، گردش خون در کف سر را افزایش میدهد. این ترکیب فولیکول های مو را تقویت میکند و منجر به افزایش رشد موها میشود.
تنظیم pH و چربی مو
رزماری ترشح چربی در پوست کف سر را کاهش میدهد و با تنظیم pH کف سر از ریزش مو جلوگیری کرده و طراوت و درخشندگی موها را افزایش میدهد.
با طریقه مصرف و طرز استفاده از خواص رزماری برای مو آشنا شوید
رزماری به صورت تازه، خشک شده، روغن، عصاره، اسپری، جوشانده، ماسک و شامپو در بازار موجود است و استفاده خوراکی یا موضعی از آن برای تقویت موها و جلوگیری از ریزش آنها مفید خواهد بود. در ادامه بهترین روش های استفاده از خواص رزماری برای مو را شرح میدهیم:
روغن رزماری
روغن رزماری را میتوانید به راحتی از عطاریها تهیه کنید. برای افزایش فواید روغن رزماری برای مو، آن را با برخی از روغنهای تقویتی دیگر مثل روغن نارگیل، روغن بادام یا روغن تخم کدو تنبل ترکیب کنید و به عنوان ماسک مو به کار ببرید.
افزودن عصاره رزماری به شامپو
با جوشاندن رزماری و صاف کردن آب آن، میتوانید خودتان عصاره رزماری را در خانه تهیه کنید. برای استفاده از خواص عصاره رزماری برای مو، چند قطره از آن را در شامپو خود بریزید و مطابق روتین همیشگی موهای خود را با این ترکیب بشویید.
این روش به اندازه سایر روشها در تقویت موها مؤثر نیست؛ اما در درازمدت اثر خود را نشان میدهد.
استفاده از شامپو رزماری و سایر محصولات حاوی رزماری
به جای استفاده از روغن و جوشانده رزماری، میتوانید شامپوهای گیاهی و طبیعی حاوی عصاره رزماری را تهیه کنید. اگر ریزش مو یا مشکلات پوستی دارید، حواستان باشد که این شامپوها فاقد پارابن و سایر ترکیبات شیمایی مضر باشند.
همچنین توجه کنید که عصاره و روغن رزماری ماده اصلی در ترکیبات شامپو باشد؛ چون در برخی از شامپوها فقط از رایحه و اسانس رزماری استفاده میشود.
خواص روغن رزماری برای مو چیست؟
روغن رزماری پرکاربردترین و مفیدترین شکل رزماری برای تقویت موها محسوب میشود. حتی تحقیقات علمی نشان دادهاند که فواید روغن رزماری برای مو به اندازه برخی از داروهای شیمیایی مثل ماینوکسیدیل است. البته در نتایج همین تحقیقات هم توصیه شده که روغن رزماری را بدون مشورت با پزشک و در کنار داروهای شیمیایی ریزش مو مصرف نکنید.
این روغن قارچ ها، باکتری ها و التهابات پوستی مؤثر در ریزش موها را از بین میبرد و از بروز شوره سر پیشگیری میکند. همچنین میتواند بافتها و اعصاب آسیب دیده کف سر را نیز ترمیم کند.
طرز تهیه روغن رزماری چگونه است؟
برای تهیه روغن رزماری، میتوانید 3 تا 4 شاخه رزماری تازه یا یک قاشق غذاخوری سرپر از رزماری خشک شده را به همراه 2 استکان روغن گیاهی حرارت دهید. این روغن گیاهی میتواند روغن زیتون، جوجوبا، بادام شیرین یا نارگیل باشد. برای تهیه روغن رزماری، باید مخلوط بالا را به مدت 10 تا 15 دقیقه و با شعله کم حرارت دهید و بعد از سرد شدن آبکشی کنید تا رزماریهای تازه یا خشک شده جدا شوند.
میتوانید روغن رزماری خانگی را به مدت 2 تا 3 هفته در یخچال نگهداری کنید.
طرز استفاده روغن رزماری برای مو
برای استفاده از خواص روغن رزماری، چند قطره از آن را بعد از استحمام روی موها بریزید و سپس سر خود را به صورت یکنواخت ماساژ بدهید. 10 تا 15 دقیقه صبر کنید و بعد موهای خود را با آب سرد بشویید. اگر پوست و موی حساسی دارید، بهتر است روغن رزماری را با روغن جوجوبا یا روغن نارگیل مخلوط کنید.
طرز تهیه عصاره رزماری برای مو چگونه است؟
برای تهیه عصاره رزماری و به حداکثر رساندن خواص رزماری برای مو، بهتر است که رزماری تازه تهیه کنید. برگهای رزماری تازه را بکنید و آنها را خوب له کنید. بعد این مخلوط را با سرکه سیب ترکیب کنید. این مخلوط را میتوانید به مدت 2 تا 4 هفته در یخچال نگه داری کنید.
بهترین زمان استفاده از عصاره رزماری، بعد از شامپو زدن است. یک چهارم لیوان عصاره رزماری را با نصف لیوان آب مخلوط کنید و بعد از شامپو، موهای خود را با این ترکیب آبکشی کنید. برای افزایش خواص رزماری، بهتر است موهای خود را نشویید. ترکیب عصاره رزماری و آب، مثل شامپو رزماری عمل میکند و منجر به افزایش لطافت و درخشش موهای شما میشود.
با طرز تهیه اسپری رزماری برای مو آشنا شوید
برای تهیه اسپری رزماری در خانه، مراحل زیر را طی کنید:
- یک لیوان آب داخل یک قابلمه بریزید و صبر کنید تا جوش بیاید.
- یک یا 2 شاخه رزماری تازه به آن اضافه کنید.
- 1 تا ساعت صبر کنید تا عصاره رزماری به صورت کامل خارج شود.
- ظرف را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا مخلوط شما خنک شود.
- مخلوط را آن قدر صاف کنید تا به یک ترکیب یکدست و شفاف برسید.
- عصاره رزماری را با آب جوشیده یا مقطر مخلوط کنید و آن را داخل ظرف اسپری بریزید.
طرز استفاده از اسپری رزماری مشابه روغن و عصاره رزماری است و بهتر است که از آن بعد از حمام استفاده کنید. بعد از اسپری کردن این محلول به موها، میتوانید برای تأثیر بیشتر و رساندن آن به ساقه مو، موهای خود را برس بکشید. بعد از نیم ساعت میتوانید موهای خود را آب بکشید.
خواص دمنوش رزماری برای مو چیست؟
خواص روغن رزماری و شامپو رزماری برای مو به مراتب بیشتر از دمنوش رزماری است؛ اما نوشیدن این دمنوش هم میتواند برای تقویت و رشد موهای شما مفید باشد. این دمنوش منبع غنی آنتی اکسیدان است و خواص ضد التهابی و ضد میکروبی دارد و بسیاری از عوامل مؤثر در ریزش مو را از بین میبرد.
خواص جوشانده رزماری برای مو چیست؟
تفاوت جوشانده رزماری با عصاره و روغن رزماری این است که جوشانده این گیاه معمولا با استفاده از رزماری خشک شده تهیه میشود. جوشانده رزماری هم تمامی خواص رزماری برای مو را دارد و از میان آنها میتوان به کاهش ریزش مو، تقویت موها، تنظیم تولید چربی در کف سر، افزایش جریان خون در پوست سر و خواص ضد قارچی و ضد التهابی اشاره کرد.
طرز تهیه جوشانده رزماری برای مو
برای تهیه جوشانده رزماری در منزل باید یک مشت برگ رزماری خشک شده را به یک لیوان آب در حال جوشیدن اضافه کنید. بعد شعله گاز را کم کنید و بگذارید مخلوط شما 5 ساعت دم بکشد. سپس آن را از روی گاز بردارید و بعد از سرد شدن، صاف کنید. برای تأثیر بیشتر، بهتر است جوشانده رزماری را با آب رقیق کنید.
نحوه استفاده از جوشانده رزماری برای مو
میتوانید این عصاره را با نسبت یک به 4 با شامپوی خود مخلوط کنید یا آن را بعد از آب کشی به تنهایی روی موهایتان قرار دهید. اگر از عصاره رزماری به تنهایی استفاده کردید، باید اجازه دهید که حداقل یک ساعت روی موهایتان بماند و بعد موها را با آب ولرم بشویید.
با طرز تهیه ماسک رزماری برای مو آشنا شوید
ماسک موی رزماری یکی از راههای درمان موهای خشک و آسیب دیده است و با استفاده از آن میتوانید از خواص روغن رزماری برای پرپشت شدن مو حداکثر بهره را ببرید. برای تهیه ماسک رزماری، به 10 قطره از اسانس یا عصاره رزماری، نیم فنجان روغن نارگیل، 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون و یک قاشق غذاخوری عسل نیاز دارید. سپس مطابق دستورالعمل زیر پیش بروید:
- ابتدا روغن زیتون و عسل را با هم ترکیب کنید. برای سهولت کار، میتوانید مخلوط موردنظر را به مدت 20 ثانیه در مایکروویو حرارت دهید.
- سپس روغن نارگیل و مخلوط روغن زیتون و عسل را داخل مخلوط کن بریزید و بعد از مخلوط شدن آنها، عصاره رزماری را به آنها اضافه کنید و مجددا مخلوط کنید.
- مخلوط نهایی را به مدت 30 دقیقه در یخچال بگذارید تا خنک شود.
- در مرحله آخر مخلوط ماسک رزماری را از یخچال خارج کنید، هم بزنید، داخل یک ظرف شیشهای بریزید و دوباره در یخچال قرار دهید.
بهتر است ماسک مو رزماری را روی موهای خیس بزنید و بعد از گذشت 5 دقیقه موها را با آب ولرم و شامپو بشویید.
بهترین شامپو رزماری برای مو چه خواصی دارد؟
عصاره و روغن رزماری بیشتر در شامپوهای ضد ریزش مو کاربرد دارد. به همین دلیل بهترین شامپو رزماری باید با هدف کاهش و درمان ریزش مو ساخته شده باشد. در این شامپوها معمولا از پارابن و شویندههای خشن خبری نیست و برای تأثیر بیشتر رزماری، آن را با موادی مثل عصاره اسطوخودوس، روغن نارگیل و پروتئین های هیدرولیز شده ترکیب میکنند. در نتیجه شامپو رزماری ضمن کاهش ریزش مو، به تقویت و بهبود رشد موهای سر هم کمک میکند.
خواص روغن رزماری برای ابرو چیست؟
خواص رزماری برای ابرو با همان خواص رزماری برای مو یکی است و عصاره یا روغن این گیاه ابروهای شما را پرپشت میکند. روغن رزماری فولیکول موهای ابرو را تقویت کرده و قدرت ریشه آنها را افزایش میدهد. با استفاده مداوم و بلند مدت از رزماری میتوانید قید روش های زیبایی مخصوص پرپشت شدن ابروها را بزنید.
روغن رزماری برای ریش چه خواصی دارد؟
میتوانید از روغن رزماری یا شامپو رزماری گیاهی برای تقویت و پرپشت کردن ریش های خود استفاده کنید. این گیاه دارویی فولیکول های موی صورت را ترمیم و تقویت میکند و باعث میشود که رشد مو در این ناحیه بیشتر شود.
مضرات و عوارض رزماری برای مو چیست؟
مثل هر دارویی گیاهی دیگری، مصرف بی رویه و زیاد رزماری هم مضراتی را به دنبال دارد. از مضرات و عوارض رزماری برای مو میتوان به حساسیت و خارش پوستی اشاره کرد که این موضوع میتواند ریزش مو را به دنبال داشته باشد. این عارضه در افرادی که پوست حساسی دارند، شدیدتر است و این افراد بهتر است روغن رزماری را با روغن های گیاهی دیگر مثل روغن نارگیل ترکیب کنند.
قیمت روغن رزماری به چه عواملی بستگی دارد؟
قیمت روغن رزماری بازه گستردهای دارد و هرچقدر کیفیت روغن رزماری بالاتر باشد، قیمت آن هم بالا میرود. همچنین حجم و داشتن ترکیبات اضافه هم روی قیمت این روغن گیاهی تأثیر دارد. روغن رزماری اصل بوی تندی دارد و ته نشین نمیشود.
شامپو رزماری الیو ؛ ضد ریزش مو و تقویت کننده پوست سر
همان طور که گفتیم، استفاده از محصولات شوینده و بهداشتی گیاهی یکی از راه های بهره گرفتن از فواید رزماری برای پوست و مو است. الیو یک برند ایرانی است که محصولات آرایشی و بهداشتی خود را تنها با عصاره های گیاهی تولید میکند و محصولات آن فاقد پارابن و مواد شیمیایی مضر برای پوست و مو هستند.
شامپو رزماری الیو با عصاره طبیعی رزماری تهیه میشود و تمامی خواص رزماری برای پوست کف سر و مو را دارد. این شامپو التهاب و باکتریهای پوست سر را از بین میبرد و با آبرسانی و تحریک فولیکول های مو، منجر به رشد مجدد موها میشود.
خرید و قیمت شامپو رزماری الیو
برای استفاده حداکثری از خواص رزماری برای مو، میتوانید شامپو ضد ریزش مو اسطوخودوس و رزماری الیو را تهیه کنید. شامپو رزماری مثل سایر محصولات الیو با استفاده از ترکیبات طبیعی و گیاهی تولید میشود و فاقد پارابن و سایر ترکیبات شیمیایی مضر است. این شامپو تمامی خواص روغن رزماری را دارد و برای افزایش خواص آن برای موها، از عصاره اسطوخودوس و کمپلکس پروهیر نیز در ترکیبات این شامپو استفاده شده است.
مقالات مرتبط