مثل روتین مراقبت از پوست، شروع یک روتین مراقبت از مو اصولی ممکن است در ابتدا سخت باشد؛ اما بعد از مدتی تبدیل به عادت میشود و نمیتوانید آن را ترک کنید. با توجه به این که موهای ما روزانه در معرض آلودگیهای محیطی، اشعه ماورای بنفش خورشید، محصولات شیمیایی و ابزارهای حالت دهنده حرارتی قرار میگیرند، داشتن روتین مو یک ضرورت است.
با این حال تنوع محصولات مراقبت مو میتواند شروع یک روتین مراقبتی را برای موها دشوار و پیچیده کند. در این مقاله سعی شده به نکاتی پرداخته شود که شما را از سردرگمی در این زمینه نجات بدهد.
اهمیت مراقبت از مو چیست؟
شاید باورتان نشود؛ ولی در طول روز بلاهای مختلفی سر موهای ما میآید و مواجهه با مواد شیمیایی و ابزارهای حرارتی هم ریسک آسیب دیدن موها را بیشتر میکند. داشتن روتین مراقب مو مؤثر از وز شدن موها، ریزش و شکنندگی مو که از عوارض ناشی از عوامل بالا محسوب میشوند، جلوگیری میکند و باعث میشود موها رطوبت و زیبایی خود را حفظ کنند.
فاکتورهای مهم برای شروع مراقبت از مو
برای رسیدن به یک روتین مراقبت مو اصولی، ابتدا باید حواستان به فاکتورهای زیر باشد؛ چون در انتخاب محصولات مو و همچنین نحوه استفاده از آنها تأثیر زیادی میگذارند:
1. شناخت جنس و نوع مو
موها از نظر جنس، به انواع نازک، ضخیم و زبر تقسیم میشوند و از نظر نوع، در یکی از دستهبندیهای زیر قرار میگیرند:
- صاف
- موجدار
- مجعد
- فرفری
هر کدام از انواع بالا، مزایا و معایب خود را دارند؛ مثلا موهای صاف زودتر از موهای فر، چرب میشوند؛ چون چربی در آنها سریعتر به سمت ساقه و نوک حرکت میکند.
2. درمان های شیمیایی
رنگ یا دکلره کردن، صاف کردن با مواد شیمیایی و... باعث میشوند موها نسبت به حالت عادی خشکتر و آسیبپذیرتر شوند. همچنین استفاده مداوم از ابزارهای حرارتی مو مثل سشوار و اتوی مو هم ممکن است آسیبهای حرارتی ایجاد کند. موهایی که در معرض این عوامل بودهاند، به مراقبت بیشتری نیاز دارند.
3. حالت دادن موها
مدل یا نحوه حالت دادن به موها تأثیر زیادی روی روتین مو دارد. مدل مو تعیین میکند که روال مراقبت از مو چند وقت یکبار انجام شود و روی نحوه انتخاب محصولات مراقبتی هم تأثیر میگذارد. رایجترین انواع حالت دادن به مدل مو شامل موارد زیر میشود:
- حالت طبیعی
- خشک کردن با هوا
- خشک کردن با سشوار
- صاف یا فر کردن مو
- بستن مو به سمت بالا (گوجهای)
- باز گذاشتن موها
4. مشکلات مو
مشکلات فعلی موها که تصمیم به رفع آنها دارید هم تأثیر زیادی روی نحوه مراقبت مو دارد. ممکن است موهای شما یکی از مشکلات زیر را داشته باشد:
- پوسته پوسته شدن پوست سر در اثر خشکی
- چربی زیاد کف سر
- موخوره
- آسیبهای حرارتی
- وزی مو
- موهای مقاوم به حالت گرفتن
- خشکی مو
با شناخت مشکلات مو و سایر عوامل بالا، نصف راه را برای ایجاد یک روتین مناسب رفتهاید. مابقی آن شامل انتخاب محصولات مناسب مو میشود.
بهترین زمان شستشوی موها برای انواع مو
پایه و اساس و اولین مرحله مراقبت از مو، شستشوی آن است. یکی از عوامل مؤثر در انتخاب زمان شستشوی مو، نوع آن است و در ادامه به نحوه انتخاب بهترین زمان شستشو برای انواع مو میپردازیم:
- موهای نازک و ظریف: این موها معمولا زودتر چرب میشوند و طبیعی است که هر روز آن را بشویید.
- موهای متوسط و ضخیم: این نوع مو مثل موهای نازک سریع چرب نمیشود و شستشوی هر 2 تا 3 روز یک بار آنها طبیعی است.
- موهای زبر و فر: این نوع مو بافت خشکی دارد و سرعت چرب شدن آن از انواع دیگر پایینتر است. به همین دلیل میتوانید یک تا 2 بار در هفته آن را بشویید.
اگر به صورت منظم ورزش میکنید یا کارتان سنگین است و دائم عرق میکنید، بهتر است تعداد دفعات شستن موها را بیشتر کنید. همچنین اگر پوست سرتان به وضوح چرب و پوسته پوسته است و میخارد، باید موهای خود را بیشتر بشویید.
مراحل روتین مراقبت از مو
فارغ از نوع و جنس مو، باید در هر روتین مراقبت مو مراحل زیر را رعایت کنید:
1. شستشوی موها
اولین گام در روال مراقبت از مو، شستن آن است. برای این کار شامپویی را انتخاب کنید که برای نوع و بافت موی شما فرموله شده است. این انتخاب به شما کمک میکند تا به اهداف مورد نظر خود مثل آبرسانی یا افزودن حجم و حالت برسید. باید شامپو را ابتدا به پوست سر و بعد ساقه موها بزنید تا چربی اضافه و آلودگیهایی که روی آنها جمع شده، از بین بروند.
2. نرمکنندگی موها
نرم کننده را هم باید مثل شامپو متناسب با نوع موی خود و مشکلات آن انتخاب کنید. اگر موهای نازک یا کم پشتی دارید، سراغ نرم کنندههای سبک بروید و برعکس اگر موهایتان ضخیم و زبر است، باید استفاده از نرم کنندههای عمقی، مغذی و قوی را در نظر بگیرید. حواستان باشد که برای مراقبت از مو، باید نرم کننده را از ساقه به پایین موها بزنید؛ چون این بخش رطوبت کمتری دارد.
پس از زدن نرم کننده، با استفاده از یک شانه دندانه پهن آن را روی موهای خود به خوبی پخش کنید.
3. مرطوب کردن موها
برای افزودن رطوبت بیشتر به موها و تثبیت این وضعیت، میتوانید از محصولات آبرسان استفاده کنید. این مرحله بیشتر مخصوص موهای مجعد و فر است که بیشتر مستعد خشک شدن هستند و شامل استفاده از یک آبرسان برای افزایش رطوبت و یک روغن گیاهی برای تثبیت آن میشود.
4. باز کردن گره موها
یکی از حیاتیترین مراحل مراقبت از مو، باز کردن گره موها است که از شکستگی و کنده شدن آنها جلوگیری میکند. البته نباید برای بازکردن مو از خشونت و ابزارهای نامناسب استفاده کنید و بهتر است برای این کار سراغ شانههای دندانه پهن بروید. بسته به نوع مو، باز کردن گره آنها هر روز یا چند بار در هفته ضروری است.
5. حالت دهی موها و محافظت از آن
اگر عادت به استفاده از ابزارهای حرارتی دارید، باید پیش از استفاده از آنها از اسپریهای محافظتی یا مراقبت از مو استفاده کنید. این محصولات جلوی آسیبهای حرارتی این وسایل را میگیرند. میتوانید از حجمدهندهها و ژلها برای ایجاد مدل دلخواه استفاده کنید.
6. درمان موها
در این مرحله مراقبت از مو، باید سراغ رفع مشکلات موی خود بروید. مثلا اگر از وز بودن موهایتان خسته شدهاید، باید سراغ محصولات پروتئینی بروید و برای رفع خشکی پوست سر، باید از سرمهای مرطوب کننده و مغذی استفاده کنید.
محصولات مورد استفاده در روتین مو
بیشتر افراد مراحل روتین مو را طبق ترتیب بالا انجام میدهند؛ اما نمیتوان برای انتخاب محصول مناسب هر مرحله، یک نسخه یکسان برای همه پیچید. میتوانید با آزمون و خطا در مورد محصولات مناسب موهایتان، به بهترین انتخاب برسید.
در ادامه به محصولات رایج در هر محله از روتین مراقبت از مو میپردازیم:
محصولات شوینده و نرم کننده مو
در روتین مراقبت مو، میتوانید با توجه به نوع و جنس موهایتان یکی از محصولات شوینده و نرم کننده زیر را انتخاب کنید:
- شامپو پاک کننده عمیق: این شامپو فرمولاسیونی قوی دارد که تمامی مواد و چربیهای جمع شده در موها را از بین میبرد. بهتر است بیشتر از ماهی یک بار از آن استفاده نکنید تا چربیهای سالم موهایتان از بین نرود.
- شامپو روزانه: این شامپو برای شستشوی منظم موها طراحی شده و برخلاف اسمش، حتما لازم نیست از آن هر روز استفاده کنید؛ بلکه باید زمانی سراغ آن بروید که موهایتان نیاز به پاکسازی دارد.
- نرم کننده روزانه یا نیازمند به آبکشی: میتوانید نرم کنندههای نیازمند به آبکشی را هر بار بعد از شامپو زدن استفاده کنید. این نرم کننده را به قسمت میانی و انتهایی مو بزنید؛ چون زدن آن به ریشهها منجر به چرب شدن و ریزش مو میشود.
- نرم کننده بدون نیاز به آبکشی: روش استفاده از این نرم کننده هم مشابه قبلی است؛ با این تفاوت که بعد از استفاده نیازی به آبکشی ندارد و جذب موها میشود.
- نرم کننده عمیق: این نرم کنندهها در اصل آبرسانهای عمقی هستند و فرمولاسیون آنها بیشتر مخصوص موهای خشک است. میتوانید نرم کنندههای عمیق را مدت زمان بیشتری روی موهایتان نگه دارید.
رطوبت رسان و مرطوب کننده موها
در مرحله آبرسانی، میتوانید از محصولات زیر برای مراقبت از مو استفاده کنید:
- لوسیون مو: بعد از شامپو و نرم کننده، استفاده از یک لوسیون کرم مانند میتواند از موهای شما در برابر شکستگی و خشکی بیشتر محافظت کند. همچنین حالت پذیری موها را افزایش میدهد.
- روغن مو: بهتر است از روغن مو به مقدار کم استفاده کنید. روغن مو چربیهای طبیعی و مفید مو را تقویت میکند، رطوبت آن را افزایش میدهد و باعث میشود تارهای مو تقویت شوند.
انواع گره بازکن مو
ابزارهای مخصوص باز کردن گره مو تنوع زیادی دارند و میتوانید از آنها برای کمک به حالت دادن موها هم استفاده کنید. در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
- شانه: ممکن است موهای خیس هنگام برس کشیدن راحت بشکنند و به همین دلیل شانههای دندانه پهن انتخاب مناسبتری محسوب میشوند. البته این موضوع در مورد موهای فر یا دارای بافت صدق نمیکند.
- برس: این ابزار انواع مختلفی دارد. برخی به دلیل زبر بودن برسهای مویی، سراغ انواع پلاستیکی میروند. فارغ از انتخاب نوع برس، سعی کنید زیاد از آن استفاده نکنید و یک بار برس زدن در روز کافی است.
- اسپری بازکننده گره مو: اگر هنگام استفاده از برس یا شانه اذیت میشوید، برای مراقبت مو بهتر است پیش از استفاده از این ابزارها به موهایتان اسپری بازکننده گره مو بزنید.
- سرم مو: این محصول علاوه بر کمک به باز کردن گرهها، موها را تغذیه میکند و باعث میشود نرمی و حالت پذیری موها بیشتر شود.
حالت دهنده و محافظ مو
برای حالت دادن به موها و محافظت از آنها در برابر ابزارهای حرارتی و عوامل طبیعی، میتوانید از محصولات زیر استفاده کنید:
- موس: موس یکی از قدیمیترین محصولات حالت دهنده مو است. موسهای جدید به موها بافت و حجم میدهند و میتوانند به حفظ حالت فرهای مو کمک کنند. همچنین حس چسبندگی ایجاد نمیکنند.
- واکس: این محصول غلیظتر از موس است و ضمن حفظ درخشندگی، به موها بیشتر حالت میدهد. علاوه بر این منجر به خشکی و سفتی مو نمیشود.
- پماد: برای داشتن حالت ماندگارتر و براقتر، میتوانید از پمادهای مو استفاده کنید. این محصول را باید روی موهای مرطوب استفاده کنید؛ چون خشک نمیشود و برای ایجاد یک حالت نهایی براق روی موها عالی است.
- ژل: این محصول درجات حالت دهی مختلف از ملایم تا قوی دارد. اکثر آنها بافت و درخشندگی قابل توجهی ایجاد میکنند.
- شامپو خشک: اگر موهایتان زود به زود چرب میشود و نمیخواهید آن را هر روز بشویید، میتوانید با شامپو خشک چربی اضافه را از بین ببرید. البته بقایای این محصول ممکن است روی مو جمع شود و به همین دلیل بهتر است زیاد از آن استفاده نکنید.
- حجمدهنده: اگر موهایتان بیحالت و کم پشت به نظر میرسند، میتوانید از حجمدهندهها برای بلند کردن موها از کف سر و حجم دادن به آنها استفاده کنید.
- بافتدهنده: این محصولات برای افزودن بافت و حفظ مدل مو طراحی شده و شامل اسپریهای نمکی تا حالتدهندههای موی فر میشود.
- سرم یا اسپری براق کننده مو: این محصولات روی سطح مو مینشینند و در نتیجه ظاهری صاف و براق به موها میبخشند. از آنها روی بخش وسط تا انتهای مو استفاده کنید.
- اسپری مو: اسپریهای موی امروزی با قدرتهای متفاوتی برای حفظ حالت موها تولید میشوند و مشکلاتی مثل وز شدن مو را هم برطرف میکنند. برخلاف گذشته، زیاد موها را خشک و سفت نمیکنند.
- اسپری محافظ حرارتی: این اسپریها نقش مهمی در مراقبت از مو دارند و میتوانید با کمک آنها از اثرات مخرب حالت دهندههای حرارتی جلوگیری کنید.
محصولات درمان مو
برای رفع مشکلات مو و مراقبت از مو در برابر خشکی، ریزش و... میتوانید از محصولات زیر استفاده کنید:
- درمان پوست سر: میتوانید از محصولات لایه بردار پوست سر برای باز کردن فولیکولهای مو، بهبود گردش خون در پوست سر و رفع مشکلاتی مثل خارش استفاده کنید. بهتر است استفاده از این محصولات به یک تا دو بار در هفته محدود شود.
- درمان پروتئینی: اگر موهایتان شکسته یا وز شده، به احتمال زیاد به پروتئین بیشتری نیاز دارد. درمانهای پروتئینی ماهانه به بستن کوتیکولهای مو و همچنین صاف و تقویت کردن تارهای مو کمک میکنند.
- ماسک مو: این محصولات حاوی مواد مغذی هستند و طی چنددقیقهای که روی موها باقی میمانند، موها را به صورت عمقی تغذیه کرده و مشکلاتی مثل خشکی موها، موخوره و وزی را از بین میبرند.
ترتیب روتین مو؛ ترتیب صحیح روتین مراقبت از مو
به جز ماسکها و محصولات حالت دهنده، تأثیر برخی از محصولات مورد استفاده در روتین مراقبت مو بلافاصله مشخص نمیشود و معمولا مدتی طول میکشد تا موهای شما به محصولات جدید عادت کنند. این مدت زمان برای موهای خشک یا آسیب دیده بیشتر است.
ترتیب استفاده از محصولات هم میتواند در نتایج روتین مدنظر شما اثرگذار باشد. این ترتیب معمولا به نوع و بافت موهای شما بستگی دارد؛ اما برای مشخص شدن آن میتوانید به نکات زیر هم توجه کنید:
- ابتدا شامپو سر، نرم کننده و محصولات مخصوص حمام را استفاده کنید.
- بعد موهای خود را خشک کنید و حالت بدهید و با استفاده از ژل یا اسپری، حالت آن را تثبیت کنید.
- اطمینان حاصل کنید که محصولات حالتدهنده مورد استفاده شما، رطوبت مو را حفظ و به سلامت آن کمک میکنند.
اگر در مورد ترتیب و مراحل روال مراقبت از مو خود شک دارید، میتوانید به متخصص پوست و مو مراجعه کنید.
لیست بهترین محصولات مراقبت از مو
در این بخش قصد داریم با معرفی بهترین محصولات مراقبت از مو، شما را از سردرگمی نجات بدهیم و به شما کمک کنیم که چند محصول ساده را برای شروع روتین خود تهیه کنید.
شامپو
شامپوها در انواع و اقسام مختلف تولید و معمولا بر اساس جنس، نوع و مشکلات مو دستهبندی میشوند.
برای شستشوی موهای خود میتوانید از انواع شامپو موی گیاهی الیو استفاده کنید که با ترکیبات طبیعی و مخصوص انواع مو تولید شدهاند. این شامپوها فاقد پارابن و مواد حساسیتزای شیمیایی هستند و به شما کمک میکنند که به اهدافی مثل رفع خشکی مو، چربی زیاد، وزی و ریزش مو برسید.
نرم کننده مو
نرم کنندههای مو معمولا بلافاصله بعد از شستشوی مو با شامپو به کار میروند. نقش آنها در مراقبت از مو این است که جلوی آسیبهای شیمیایی و خشک شدن ناشی از شامپو را میگیرند. همچنین به بهبود حالت پذیری مو کمک میکنند.
بعد از شامپوهای گیاهی الیو، میتوانید از انواع نرم کننده مو گیاهی الیو استفاده کنید. این نرم کنندهها با عصارههای گیاهی، بدون سولفات و پارابن تولید شدهاند و به حفظ نرمی و لطافت موهای شما کمک میکنند.
ماسک مو
ماسکهای مو یکی از محصولات ضروری مراقبت از مو به شمار میآیند و برای رساندن رطوبت و مواد مغذی بیشتر و همچنین ترمیم آسیبهای مو به کار میروند.
انواع ماسک موهای گیاهی الیو هم بدون سولفات و پارابن تولید میشوند و میتوانید از آنها برای آبرسانی عمقی به موها و رفع مشکلاتی مثل خشکی و وزی موها استفاده کنید. این محصولات با ترکیبات طبیعی تولید میشوند و استفاده از آنها برای موهای شما عوارضی ندارد.
روغن مو
روغن مو محلولی مغذی و بر پایه روغنهای گیاهی است که از آن برای تقویت رشد مو، رفع خشکی، ریزش و مشکلاتی مثل شوره سر استفاده میشود. مدت زمان ماندن روغنها روی مو از نرم کننده و ماسک مو بیشتر است و میتوانید برخی از آنها را شب تا صبح روی موهای خود بگذارید. البته در انتخاب نوع روغن مو باید به جنس و نوع موهای خود هم توجه کنید.
روغن آرگان و نارگیل از جمله روغنهای مراقبت از مو هستند که برای انواع مو کاربرد دارند و میتوانند بسیاری از مشکلات مو را برطرف کنند.
سرم مو
سرم مو محصولی رقیقتر از روغن و معمولا بر پایه سیلیکون است که از آن بیشتر برای اهداف درمانی و تقویت مو استفاده میشود. همچنین سرم برخلاف روغن، به تقویت بخش خارجی مو کمک میکند و برای ساقه مو کاربرد دارد. یکی دیگر از نقشهای سرم در مراقبت از مو، جلوگیری از آسیبهای حرارتی است. سرمها پوست را چرب نمیکنند و معمولا بعد از استفاده از آنها، نیازی به شستشو ندارید.
ماساژور کف سر
این محصول شباهت زیادی به برس دارد و یکی از جدیدترین ترندهای مراقبت از مو محسوب میشود. ماساژور کف سر معمولا دندانههای سیلیکونی نرمی دارد که با کشیدن آن به کف سر، میتوانید جریان خون در این ناحیه را تقویت کنید تا رشد موها بهتر شود و پوست سر شما هوای تازه تنفس کند.
اسپری ضد حرارت
اسپریهای ضد حرارت معمولا کاربردی چندگانه در مراقبت از مو دارند و از آنها به عنوان نرم کننده بدون آبکشی هم استفاده میکنند. این محصولات ضمن آبرسانی عمقی و تغذیه موها، یک لایه محافظت روی آنها ایجاد میکنند که جلوی آسیبهای حرارتی سشوار، اتوی مو و نور خورشید را میگیرد.
کرم مو
کرم مو محصولی مشابه سرم و روغن مو است؛ با این تفاوت که ضمن مراقبت از مو، احساس سنگینی و چربی ایجاد نمیکند و معمولا مجموعهای از مواد مفید برای مو مثل روغنها، ویتامینها و مواد معدنی را در ترکیبات خود دارد. کرمها هم مثل سرم مو نیازی به آبکشی ندارند و به عنوان یک روش درمانی قویتر به کار میروند.
نکات مهم در روتین مراقبت از مو
توجه به نکات زیر در روال مراقبت از مو به شما کمک میکند تا موهایی سالمتر و زیباتر داشته باشید:
- بافت موهای شما هر 7 سال یکبار تغییر میکند.
- با گذشت زمان و افزایش سن، موها نازکتر و آسیبپذیرتر میشوند.
- تغییرات هورمونی ناشی از بارداری و یائسگی هم روی مو تأثیر میگذارد.
- با تغییر فصل و گرم یا سردتر شدن هوا، روال مراقبت از مو و محصولات آن را عوض کنید. مثلا در فصل سرما بیشتر از محصولات آبرسان استفاده کنید.
- هر 6 تا 8 هفته یک بار موها را کمی کوتاه کنید تا احتمال موخوره کمتر شود و موهایتان بهتر رشد کنند.
- برای شستشوی مو از آب ولرم استفاده کنید. استفاده از آب داغ کوتیکولهای مو را باز میکند و منجر به خشکی و وز شدن مو میشود.
- برای مراقبت از مو، انواع پروتئینهای سالم، آهن، ویتامینهای A و C و اسیدهای چرب امگا 3 را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
- استفاده از ابزارهای حرارتی حالتدهنده مو را محدود کنید.
- سعی کنید موها را با حالتهای سفتی مثل دم اسبی نبندید تا به آنها فشار وارد نشود.
- اگر نیازی به محصولات حالت دهنده ندارید، از آنها استفاده نکنید تا ترکیبات آنها روی موهایتان جمع نشود.
روتین مراقبت مو بعد از درمان مو
بعد از برخی از درمانهای خاص مو، باید یک سری نکات را برای مراقبت از مو رعایت کنید. در ادامه به این نکات اشاره میکنیم.
مراقبت بعد از کراتین مو
برای مراقبت از مو بعد از کراتینه، نباید کارهای زیر را تا 3 روز بعد انجام بدهید:
- حمام رفتن
- بستن و جمع کردن موها
- استفاده از روبالشی نخی
- رفتن به دریا، استخر، سونا و جکوزی
استفاده از روبالشی ابریشمی و خشک کردن موها با حرارت ملایم (بعد از گذشت 3 روز) و استفاده از شامپو مخصوص موهای کراتینه هم به حفظ سلامت موها و افزایش دوام مواد کراتینه مو کمک میکند. همچنین شستن موها با آب داغ، استفاده از ابزارهای حرارتی و رنگ و دکلره کردن بعد از کراتینه ممنوع است.
مراقبت بعد از بوتاکس مو
بوتاکس مو هم یکی از روشهای رفع خشکی و وزی مو و ترمیم آن است. رعایت نکات زیر به مراقبت از مو بعد از بوتاکس کمک میکند:
- تا 48 ساعت بعد از شستن موها خودداری کنید.
- بعد از 48 ساعت، از شامپوهای بدون سولفات استفاده کنید.
- برای حفظ نتایج بوتاکس، از ماسکهای موی حاوی مواد مغذی استفاده کنید.
- موهای خود را بعد از حمام با سشوار خشک نکنید.
- برای محافظت از موها در برابر اشعه خورشید، از اسپریهای محافظ و کلاه استفاده کنید.
- از دکلره و رنگ کردن موها تا 2 هفته خودداری کنید.
- از شستشوی زیاد یا استفاده از آب داغ برای این کار خودداری کنید.
مراقبتهای بعد از پروتئین تراپی مو
در این روش مراقبت از مو، از مواد پروتئینی، ویتامینها و سایر مواد مغذی برای ترمیم موها، جلوگیری از ریزش مو و رفع نازکی مو استفاده میشود. برای افزایش ماندگاری نتایج این روش، بهتر است نکات زیر را بعد از انجام آن رعایت کنید:
- استفاده از شامپوهای بدون سولفات
- عدم استفاده از آب گرم برای شستشوی مو
- استفاده از ماسکهای مو حاوی مواد ترمیمکننده
- خشک کردن مو بعد از حمام
- نبستن موها برای 3 تا 4 روز
مراقبت بعد از کاشت مو
معمولا موهای جدید حساستر از موهای فعلی شما هستند و باید مراحل مراقبت از مو را با دقت و حساسیت بیشتری در مورد آنها انجام بدهید. مهمترین نکات مربوط به مراقبت از موهای کاشته شده را در ادامه میخوانید:
- خوابیدن با زاویه 45 درجه و جلوگیری از تماس موهای کاشته شده با سطوح مختلف
- نشستن موها تا 48 ساعت بعد از کاشت
- مالش ندادن گرافتها
- انجام ندادن فعالیتهای بالابرنده فشار خون
- محافظت از پوست سر در برابر نور خورشید
- جلوگیری از تعریق زیاد
مراقبت های بعد از مزوتراپی مو
مزوتراپی مو هم شامل تزریق مواد مغذی و آبرسان برای تقویت موها و جلوگیری از ریزش آنها میشود. مهمترین مراقبتهای بعد از مزوتراپی را در فهرست زیر میخوانید:
- خودداری از شستن سر تا 48 ساعت بعد
- خودداری از مصرف داروهای ضدالتهاب تا چند روز بعد
- خودداری از رفتن به سونا و جکوزی تا 10 روز بعد
- انجام ندادن فعالیتهای بدنی شدید در 48 ساعت بعد
- عدم استعمال دخانیات تا 72 ساعت بعد
- پرهیز از سشوار و وسایل حرارتی حالتدهنده مو
روتین موی فر؛ مراقبت از موی فر
موهای فر تمایل بیشتری به خشک شدن دارند؛ چون چربی طبیعی مو بهراحتی در طول ساقههای آن حرکت نمیکند. به همین دلیل استفاده از نرم کننده و ماسک مو برای مراقبت از مو فر الزامی است. همچنین برای جلوگیری از وز شدن موی فر، باید حتما آن را بعد از حمام با حوله سبک یا تیشرت نخی خشک کنید و هنگام استفاده از سشوار، از سری مخصوص موی فر (دیسپانسر) استفاده کنید.
استفاده از روبالشی ابریشمی و روغن تراپی برای حفظ حالت طبیعی موهای فر ضروری است.
مراقبت از مو مردانه
در مراقبت از مو مردانه کوتاه، باید استفاده از نرم کننده را حذف کنید؛ چون احتمال رسیدن نرم کننده به ریشه مو زیاد است و این اتفاق میتواند منجر به ریزش مو شود. خودداری از حرکات تند و خشن هنگام شستن و خشک کردن مو و استفاده از محصولات حالت دهنده طبیعی به جای ژل و تافت هم از اصول مهم مراقبت از موی مردانه محسوب میشود.
انتخاب شامپوی مناسب با وضعیت موها، خودداری از شستن زیاد موها و استفاده از آب داغ برای این کار، میتواند طراوت موهای شما را حفظ کند.
بهترین محصولات مراقبت از مو با الیو
در این مقاله به تمامی نکات و اصول روتین مراقبت از مو پرداختیم و به بهترین محصولات برای استفاده در روتین مو پرداختیم. نوشتن یک فرمول ثابت برای تمامی انواع مو و حتی موهایی که جنس و حالت یکسان دارند، امکانپذیر نیست و شما باید بر اساس اهداف خود در مراقبت از مو و وضعیت فعلی موهایتان محصولات مناسب را برای موهای خود انتخاب کنید.
محصولات مراقبت مو الیو همگی با ترکیبات گیاهی و طبیعی و مخصوص انواع مو تولید شدهاند و میتوانید محصولات هماهنگ با ترجیحات و نوع موهای خود را از میان آنها انتخاب کنید.
مقالات مرتبط