بعد از هر بار حمام و خشک کردن مو، آرایشگاه و دیدن کسی که دست لای موهایش نمیرود؛ این سؤال را از خودمان میپرسیم که «برای پرپشت شدن مو چه کار کنیم؟»
گاهی اوقات در پیدا کردن جواب این سؤال به ژنتیک میرسیم و همه تقصیرهای نداشتن موی پرپشت را گردن آن میاندازیم؛ در حالی که رژیم غذایی، سبک زندگی، آب و هوا، آلودگیهای محیط زندگی و رویکرد شما نسبت به مراقبت از مو هم تأثیر زیادی در این زمینه دارند.
در این مقاله قصد داریم به بهترین راهکارها برای رسیدن به موهای پرپشت بپردازیم و خوراکیهایی را معرفی کنیم که باید برای داشتن مویی پرپشت بخورید.
چگونه موهای پرپشت داشته باشیم؟
پرپشت کردن موها به مراقبت، انتخاب محصولات شوینده مو مناسب و رژیم غذایی متعادل نیاز دارد. در ادامه به 9 راهکار عملی برای داشتن موی پرپشت اشاره میکنیم:
1. مصرف پروتئین
یکی از مهمترین راهکارها برای پرپشت شدن مو، داشتن یک رژیم غذایی متعادل است. بخش عمدهای از موهای شما از پروتئین تشکیل شده و به همین دلیل نقش پروتئین در رژیم غذایی متعادل بسیار پررنگ است. برای این که موهایتان پرپشت شود، باید حداقل 45 گرم پروتئین در روز مصرف کنید.
فهرست زیر بهترین منابع پروتئین را نشان میدهد:
- گوشت کم چرب
- مرغ
- ماهی
- حبوبات
- محصولات لبنی کم چرب
- تخم مرغ
رژیمهای غذایی کم کالری یا دارای پروتئین کم، دشمن موهای شما هستند و میتوانند آن را شکننده و ضعیف کنند. همچنین رنگ موها را کدر میکنند و باعث میشوند موهای شما بریزد.
2. مولتی ویتامین و مکمل زینک
روی یکی از مواد معدنی مؤثر در سلامت و رشد مو است و به همین دلیل، کمبود آن ممکن است منجر به ریزش مو شود. برای تأمین زینک کافی، میتوانید انواع بادام برزیلی، گردو، بادام هندی و بادام درختی را در رژیم غذایی خود بگنجانید. همچنین خوراکیهای زیر هم از منابع مهم زینک محسوب میشوند و مصرف آن برای داشتن موی پرپشت مفید است:
- سبزیجات برگ دار سبز رنگ
- میوه
- آب تمیز و تصفیه شده
همچنین میتوانید از مولتی ویتامینهای مینرال (حاوی مواد معدنی) برای جبران کمبود زینک استفاده کنید.
3. امگا ۳ برای داشتن موهای پرپشت
امگا 3 یکی از اسیدهای چرب مفید برای خانمها است و جدای از کمک به کاهش درد قاعدگی و علائم یائسگی، برای رسیدن به موهای پرپشت دخترانه هم مفید است. البته آقایان هم میتوانند از خواص آن برای داشتن موی پرپشت استفاده کنند.
مصرف این اسید چرب، فولیکولهای مو و غدد چربی پوست سر شما را تقویت میکند و از این طریق سلامت پوست سر را بهبود میبخشد. امگا3 بیشتر در ماهیهای آبهای سرد مثل سالمون، ساردین و شاه ماهی وجود دارد و با مصرف خوراکیهای زیر هم میتوانید آنها را تأمین کنید:
- پنیر کاتیج
- بذر کتان
- ماست
- سالاد
- غلات صبحانه
4. شناخت نوع و جنس مو
برای پرپشت کردن مو، باید جنس موهای خود (نوع و بافت) را بشناسید. این موضوع روی انتخاب تعداد دفعات شستشوی مو با شامپو هم تأثیر دارد که پرپشت شدن مو به آن وابسته است. البته میزان فعالیتی که در طول روز دارید هم میتواند روی تعداد دفعات شامپو زدن مو تأثیر بگذارد.
به عنوان مثال افرادی که موهای چرب دارند، باید نسبت به آنهایی که موی خشک دارند، در طول هفته بیشتر شامپو بزنند.
5. انتخاب شامپوی مناسب مو
شامپو دوست خوب موهای شما است؛ اما اگر آن را متناسب با وضعیت و جنس موهای خود انتخاب نکنید، میتواند به دشمن آن تبدیل شود. برای پرپشت شدن مو، در درجه اول نوع و جنس موهای خود را بشناسید و بعد سراغ شامپوی مناسب مو بروید. همچنین حواستان به مشکلات موهایتان مثل شوره و... باشد؛ چون مثلا اگر شوره مو داشته باشید، باید اول با شامپو کتوکونازول آن را درمان کنید و بعد سراغ شامپو مناسب پوست چرب، خشک و معمولی بروید.
همچنین برای داشتن موی پرپشت سعی کنید سراغ شامپوهایی که حاوی حجم زیادی از ترکیباتی مثل آمونیوم لوریل سولفات یا سدیم لوریل سولفات هستند نروید؛ چون سولفات زیاد موها را خشک میکند و به کوتیکولهای مو آسیب میزند که منجر به موخوره، شکننده شدن و ریزش مو میشود.
اگر موهای نازک و کم پشتی دارید، میتوانید از شامپو ضد ریزش مو اسطوخودوس و رزماری الیو استفاده کنید. این شامپو حاوی عصاره طبیعی اسطوخودوس و عصاره رزماری است که سلامت پوست سر را بهبود میبخشد و عصاره طبیعی رزماری آن، رشد مو را تحریک میکنند. همچنین کمپلکس پروتئین پروهیر دارد که موها را ترمیم میکند و باعث افزایش طول و ضخامت موهای شما میشود.
6. استفاده از نرم کننده مو
استفاده از نرم کننده مناسب مو بعد از شامپو، راز موهای پرپشت دخترانه است و میتواند جلوی آسیبهای حرارتی، وز شدن، موخوره و خشک شدن مو را بگیرد. همچنین نرم کننده مناسب میتواند درخشندگی و حالت پذیری موهای شما را بیشتر کند. برای تأثیر بهتر، میتوانید نرم کننده را با شانه دندانه درشت روی ساقههای مو پخش کنید. 2 تا 3 دقیقه صبر کنید و بعد موهای خود را آب بکشید.
البته استفاده از نرم کننده بعد از هر بار شستن مو ضروری نیست و با آزمون و خطا میتوانید متوجه شوید که چند بار در هفته نرم کننده بزنید بهتر است.
اگر خشکی و شکنندگی عامل اصلی شکنندگی موهای شما است، میتوانید از نرم کننده موهای خشک آووکادو الیو برای بهبود وضعیت آن استفاده کنید. این نرم کننده فاقد سولفات و پارابن (از عوامل اصلی خشکی مو و ریزش مو) است و از طرف دیگر به دلیل داشتن روغن آووکادو اصل و کمپلکس پروتئین پروهیر، موهای شما را ترمیم و تقویت میکند.
7. شستشوی درست موی سر و شانه زدن مو
برخی از کارشناسان حوزه سلامت پوست و مو معتقدند که نحوه درست شامپو زدن و شانه زدن موها، از خرید شامپو پرپشت کننده مو مهمتر است و گاهی با اصلاح عادات مراقبت از مو، مشکل کم پشتی موها حل میشود. برای داشتن موهای پرپشت، در روتین شستشوی مو خود حواستان به نکات زیر باشد:
- موهای خود را نهایتا یک بار در روز بشویید.
- به اندازهای از شامپو استفاده کنید که کف آن موهای شما را کامل بپوشاند.
- از آب خیلی گرم یا خیلی سرد برای شستشوی موهای خود استفاده نکنید.
- موهای خیس سه برابر از موهای بدون رطوبت در معرض شکستن قرار دارند. به همین دلیل برای خشک کردن موها، با ملایمت از حوله استفاده کنید و گره موها را با شامپو دندانه پهن باز کنید.
8. رعایت نکات نگهداری از مو
برخلاف تصور برخی، داشتن موهای پرپشت مردانه هم به مراقبت دقیق و رعایت یک روتین مناسب نیاز دارد. فارغ از این که آقا هستید یا خانم، اگر موی پرپشت میخواهید، باید نکات زیر را در روتین مراقبت از موی خود رعایت کنید:
- سشوار کشیدن را با پایینترین درجه شروع کنید و در صورت نیاز، آن را بالا ببرید.
- سعی کنید ابتدا موهایتان را کمی با جریان طبیعی هوا خشک کنید و بعد سراغ سشوار بروید.
- همیشه سنجاقها و گیرهها را به یک قسمت مو نزنید تا موهایتان در آن نقطه ضعیف نشود.
- برای رنگ کردن مو، رنگی را انتخاب کنید که نهایتا سه درجه با رنگ فعلی موهایتان تفاوت داشته باشد.
- از ماساژ دادن ملایم پوست سر برای بهبود گردش خون و تحریک رشد مو استفاده کنید.
- هر 10 تا 12 هفته موهای خود را کمی کوتاه کنید تا از موخوره جلوگیری کنید و رشد موهایتان بهتر شود.
9. از این کارها اجتناب کنید
تا اینجای مقاله گفتیم که برای پرپشت شدن مو باید چه کار کنید. این بخش به نبایدها اختصاص دارد؛ عاداتی مثل استفاده بیش از حد از شامپو، محصولات حالت دهنده، سشوار و برس کشیدن زیاد که همگی برای رشد مو ضرر دارند و تراکم آن را کم میکنند. همچنین عوامل زیر هم در کم پشت شدن موها تأثیر دارند:
- مصرف الکل
- رژیمهای خیلی سخت و کم کالری
- اختلال در کارکرد هورمون تیروئید
- استرس بیش از حد
- داروهای رقیق کننده خون
- داروهای مشکلات قلبی، افسردگی، فشار خون و آرتروز
برای پرپشت شدن مو چیکار کنیم؟
در این بخش به معرفی برخی از محصولات مفید برای پرپشت شدن مو و همچنین روشهای خانگی مفید برای رسیدن به این هدف میپردازیم. برخی به ترکیب این محصولات و روشهای خانگی، «معجون برای پرپشت شدن مو» میگویند.
شامپو برای پرپشت شدن مو
شامپوهای ویتامینه، حاوی کراتین و به خصوص بیوتین، میتوانند تأثیر زیادی روی افزایش حجم موها داشته باشند. انواع شامپو پرپشت کننده مو معمولا با چنین ترکیباتی عرضه میشوند؛ اما با توجه به اینکه مدت زمان ماندگاری شامپو روی مو کوتاه است، باید از محصولات مکمل دیگری مثل مولتی ویتامینها و سرم و ماسک موی تقویت کننده هم استفاده کنید.
بهترین قرص برای پرپشت شدن مو
ویتامین B7 نقش مهمی در سلامت و البته پرپشت شدن مو دارد؛ البته تحقیقات علمی نشان داده که مصرف قرص بیوتین بیشتر به رشد موی افرادی کمک میکند که با کمبود آن روبرو هستند. از جمله منابع غنی بیوتین هم میتوانیم به زرده تخم مرغ، آجیل، دانههای روغنی، جگر، قارچ و سیب زمینی شیرین اشاره کنیم.
همچنین مصرف قرص و پودر کلاژن هم میتواند روی رشد و حجم مو تأثیر بگذارد. این پروتئین به وفور در بدن وجود دارد و بیشتر در پوست، استخوانها، تاندونها، رگها و بافتهای همبند ذخیره میشود؛ اما از آنجایی که به نگه داشتن بافتهای بدن در کنار یکدیگر کمک میکند، مصرف آن ممکن است به بهبود سلامت و پرپشت شدن مو هم منجر شود.
بهترین روغن برای پرپشت شدن مو
تعداد زیادی روغن گیاهی مفید برای پرپشت شدن موی سر وجود دارد که در میان آنها، روغن آرگان از همه شاخصتر است. این روغن سرشار از اسیدهای چرب ضروری، ویتامین E و آنتی اکسیدانها است که همگی با عوامل اصلی کم پشت شدن موی سر مبارزه میکنند. همچنین این روغن فولیکولهای مو را تقویت میکند و ضخامت موها را افزایش میدهد.
روش خانگی برای پرپشت شدن موی سر
روشهای خانگی زیادی برای پرپشت شدن موی سر وجود دارد که اکثر آنها هزینهای روی دست شما نمیگذارند. ماساژ دادن پوست سر با روغن آرگان، آبکشی موها با محلول سرکه سیب و آب (دو قاشق غذاخوری سرکه و یک لیتر آب) و... میتواند در پرپشت شدن مو تأثیر زیادی داشته باشند. همچنین میتوانید ماسک های موی خانگی زیر را برای رسیدن به این هدف، امتحان کنید:
- ماسک ژل آلوئه ورا و روغن نارگیل
- ماسک موز و روغن بادام
- ماسک عسل و روغن زیتون
- ماسک روغن کرچک و تخم مرغ
همچنین میتوانید از انواع ماسک موی گیاهی الیو برای تقویت موها بعد از حمام استفاده کنید.
پرپشت شدن مو با پیاز
آب پیاز به دلیل داشتن گوگرد، راز موهای پرپشت مردانه و زنانه است. گوگرد یکی از اجزای کراتین محسوب میشود و با خواص ضدالتهابی خود، علائم بیماریهایی مثل شوره و اگزما را درمان میکند. همچنین در طولانیتر کردن فاز آناژن (مرحله رشد مو) تأثیر دارد. جهت استفاده از خواص آب پیاز برای پرپشت شدن مو، میتوانید آن را به تنهایی روی پوست سر بریزید، ماساژ دهید و بعد از 15 تا 30 دقیقه بشویید.
برای پرپشت شدن موی سر چه بخوریم؟
برای پرپشت شدن موی سر، میتوانید سراغ انواع مکمل بیوتین باکیفیت بروید. اگر هم دوست دارید روشهای طبیعی را امتحان کنید، میتوانید با استفاده از کره بادام زمینی، جو دوسر، دارچین و دانههای روغنی معجون برای پرپشت شدن مو بسازید. همچنین مصرف خوراکیهای زیر هم به پرپشت شدن موها کمک میکند:
- مرکبات (حاوی آنتی اکسیدان)
- اسفناج (منبع امگا3)
- ماهی سالمون (منبع امگا3)
- گواوا (منبع ویتامین سی)
- عدس (منبع پروتئین و آهن)
- جگر (منبع آهن)
- گوشت مرغ (منبع پروتئین)
- جو (منبع ویتامین E)
پرپشت کردن مو با شامپوهای گیاهی الیو
در این مقاله به معرفی بهترین راهکارها برای پرپشت شدن مو پرداختیم و به شما گفتیم که به جز اصلاح روتین مراقبت و شستشوی مو، باید کدام خوراکیها را مصرف کنید تا موی پرپشت داشته باشید. یکی دیگر از راههای داشتن موهای پرپشت، استفاده از شامپوهای گیاهی و طبیعی مثل شامپوهای موی گیاهی الیو است که برای انواع مو تولید میشوند. همه این شامپوها حاوی پروتئینهای بازسازی کننده و ترکیبات مناسب موی شما هستند و پاک کنندگی مناسبی هم دارند.
مقالات مرتبط